Dreams keep you going

quotation-angela-kriese-dreams-inspiration-meetville-quotes-96885

Het is weer een tijdje geleden sinds ik een blog post heb geplaatst.
Inmiddels zijn we 5 weken verder na onze laatste cryo poging uit de eerste ICSI behandeling.

In deze 5 weken is weer het 1 en ander gebeurd. Zo zijn we eind 2014 begonnen met de verbouwing van ons huis, De beneden verdieping wordt flink aangepakt om er ons Droom paleis van te maken. Wat een bouwput, een puinhoop. Maar ze zeggen vaak dat je er eerst een grote puinhoop van moet maken voordat er iets moois kan ontstaan. 
Dat zou je voor infertiliteit ook wel kunnen zeggen… Eerst moet het even flink tegenzitten & een puinhoop zijn in je gevoel en gedachten voordat er iets moois kan ontstaan.
De afgelopen tijd hebben we er nog veel aan terug gedacht, en maakt het ons nog steeds erg verdrietig dat onze eerste ICSI behandeling met 6 terugplaatsingen niet gelukt is. 
Mijn gedachten gaan nog vaak terug naar het begin van onze reis, hoe zijn we hier terecht gekomen en wat is er allemaal gebeurt in een paar jaar tijd.

We hebben begin dit jaar samen de beslissing genomen om een informatie pakket aan te vragen voor pleegouderschap, ook weer een hele stap, maar we willen heel graag voor een kind zorgen en het een goede toekomst bieden. In februari hebben we daar een informatie avond over, en zijn erg benieuwd of het wat voor ons is en wat de mogelijkheden zijn.

Doordat ik zo bezig ben met het vinden van mezelf en het willen zorgen voor anderen heb ik inmiddels ook een studie pakket aangevraagd bij het Civas en heb gekozen voor de cursus Counseling. (Wat houdt deze cursus in: Veel mensen ervaren emotionele periodes in hun leven die eindeloos of onoplosbaar lijken. Soms weten ze dat deze gevoelens het gevolg zijn van ziekte of het verlies van een geliefde. Vaak ook hebben ze geen idee waar de gemoedstoestand vandaan komt. Hun leven is moeilijk of zelfs ondraaglijk geworden. Als counselor helpt u cliënten middels therapeutische gesprekken zichzelf te hervinden.) 
Ik heb erg veel zin om aan deze studie te beginnen en te kijken hoe ik mezelf hier verder in kan ontwikkelen. Ook zal het een goede leerweg zijn voor mezelf.

Gisteren heb ik het boek van Claudia van Loon in een adem helemaal uit gelezen, Spuiten & Snikken. Wat een mooi boek, zo herkenbaar. Het is een boek over de reis die Claudia en haar man hebben afgelegd om hun kinderwens te verwezenlijken. 
Terwijl ik het boek las heb ik veel nagedacht over onze reis, en ga alles vergelijken. 
Het is zo lastig om te weten wat de beste keuze is en om alle nodige informatie te verzamelen. 
We hebben 1 grote wens, en hoe kunnen we deze verwezenlijken? Je wil het liefst zoveel mogelijk bruikbare informatie ontvangen en dit boek heeft mijn ogen zeker geopend. Het is een echte aanrader!

Komende maandag hebben we ons evaluatie gesprek met de arts in het ziekenhuis. 
Ben erg benieuwd hoe dat gaat en wat en wat de mogelijkheden zijn voor onze verdere toekomst. 
We hebben nog 2 (vergoed door de zorgverzekeraar) pogingen over & willen de juiste beslissing nemen voor ons. We moeten ons hart volgen en willen de komende tijd dan ook zoveel mogelijk informatie verzamelen om te kijken wat voor ons goed voelt en hoe we onze reis verder willen voortzetten.

Het is inmiddels een heel verhaal geworden zie ik nu, en zoals je ziet hebben we veel om over na te denken en mee bezig te zijn. Dit vraagt veel van ons, maar geeft ons ook energie.
We geven nooit op en willen er alles aan doen om onze droom uit te laten komen. 
Never stop dreaming!

Houdt jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen!

never-stop-dreaming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s