Retrieval day update!

dream

Punctie update.

Gisterochtend was het dan zover… de Punctie!! 
Tegen de behandeling zag ik zo op, maar ik was ook blij dat de dag daar was. Relieved to be retrieved;-) 
It wasn’t an easy road, but we got this far!
Om 9u hadden we de afspraak, We waren goed op tijd om dat we nog wat bij het lab af moesten geven;-) Dus dan is het even wachten… 
Wat was ik zenuwachtig, ik had dan ook niet zo’n fijne ervaring van de vorige keer.

Toen werd eindelijk mijn naam geroepen, en mochten we naar binnen.
Daar werd ik gelukkig gelijk op mijn gemak gesteld en dat alles goed zou gaan, dat klinkt goed, en is alles wat ik op dat moment even wilde horen. 
Vervolgens kwam de verpleegster om de spuit met morfine te zetten. 
De morfine zorgt ervoor dat de scherpe randjes eraf gaan, zodat de punctie wat dragelijker wordt.
Gelukkig was de dosering deze keer wat minder… (de vorige keer kreeg ik de volle dosering en was daar echt helemaal niet goed van geworden).
Dan is het weer wachten tot iedereen er klaar voor is, De arts, verpleegster en de mensen van het lab.

Toen was het moment daar, we konden binnenkomen en beginnen.
Ik waggelde al naar binnen, dus de morfine was goed ingewerkt;-)
Ik mocht weer op de vertrouwde stoel gaan liggen en de arts keek eerst nog even met de echo hoe het er bij stond in de eierstokken. Het zag er goed uit, rechts zag er vol en mooi uit, links was nog wat rustiger.
De punctie kan beginnen. (Wat is een punctie? Een punctie wordt uitgevoerd met een echo-apparaat, daar zit nu een naald en naaldgeleider aan bevestigd. Met een holle naald prikt de arts door de vaginawand heen de rijpe follikels in de eierstokken aan. De follikels waarin de eicellen zich bevinden worden leeggezogen.)
Het is zeker geen prettig gevoel, gelukkig had ik mijn man en de verpleegster om me te steunen en goed door de behandeling heen te komen. Ik heb ook best hard in hun handen geknepen, sorry:-)

Tijdens de behandeling wordt er door de mensen van het lab af en toe gezegd hoeveel eicellen ze hebben gevonden. Gelukkig was dit bij de rechter eierstokken al goed.
De linker eierstok lag een beetje verstopt en op een lastige plek voor de arts om goed aan te kunnen prikken. Ik moest dan ook even springen, zodat deze misschien wat anders zou gaan liggen. Anders zou het heel vervelend gaan worden.
Helaas hielp het niet veel… er werd nog even flink op mijn onderbuik geduwd, maar ook dat hielp niet echt. uiteindelijk besloot de arts om te kijken hoe het ging en prikte 1 follikel aan, waardoor ze ook een beetje door de baarmoeder heen moest, dit was echt niet prettig en ik kon het dan ook niet goed hebben, ( dat was nog harder knijpen in de handen;-) ) dus besloot de arts om het erbij te laten als wij het daar mee eens waren. Uh jaaa daar ben ik het zeker mee eens!!! We hadden al goed wat eicellen en ik wilde dat het over was.
Uiteindelijk hadden we alles bij elkaar 10 eicellen gevonden. Waaronder gelukkig ook 1 van de linkse kant, pff de pijn was niet voor niets! Dat is een mooie score, en we waren dan ook erg tevreden. Nu kon ik even gaan bijkomen in het kamertje.

Daar kregen we te horen dat het zaad ook goed genoeg was, gelukkig.
Eerst dachten ze eraan om 50/50 te doen, de helft met ivf en de helft met ICSI. 
Maar na de uiteindelijke test bleek het toch beter te zijn om alles met ICSI te doen.
Prima, waar de beste kansen liggen werkt voor ons!

Nu thuis even een paar dagen rustig aan doen om de eierstokken de kans te geven bij te komen van de punctie. De blaasjes zijn nu eenmaal wel leeggehaald, maar lopen ook weer vol met vocht. Dus even rustig aan doen is wel nodig. Gelukkig voel ik me vandaag al een stuk beter.
Als alles goed gaat hebben we maandag een terugplaatsing van 1 embryo, erg spannend!

Fijn weekend allemaal, en ik houdt jullie weer op de hoogte!

f009fa87a1e96efda3acba8cc4528f3e

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s