You are not alone

niaw-banner

Gisteren is in Amerika de National infertility awareness week gestart.
In deze week willen ze aandacht vragen voor onvruchtbaarheid en verminderde vruchtbaarheid. Het thema dit jaar is ‘You are not alone!’
Met dit thema willen ze laten zien dat je niet alleen bent in je infertility journey. Dat je hulp kan zoeken bij support groups, en erover kan praten met vrienden en familie. “Don’t be ashamed of your story, it will inspire others!”
1 op de 8 koppels heeft te maken met verminderde vruchtbaarheid, je bent dus zeker niet alleen. Al voelt dit wel zo, infertiliteit kan vaak een eenzaam gevoel geven, het gevoel dat je er niet bij hoort. Het is voor de meeste ook moeilijk te begrijpen hoe het voelt. Het is ook erg lastig uit te leggen.

Eenzaam, oneerlijk, boos, verdrietig, onbegrip… dat zijn een aantal gevoelens die voor ons bij deze reis vaak om de hoek komen kijken. Waarom??? Dit vragen wij ons heel vaak af. 
Zelf vind ik het soms prettig om mijn verhaal te doen, het is niet niks, en alles opkroppen is voor mij niet goed. 
Niet voor niks hebben we vorig jaar een maatschappelijk werker en een psycholoog gesproken. Het is een heftig onderwerp, wat heel je leven gaat beheersen. We staan er mee op en gaan er mee naar bed. Dan heb ik het nog niet eens over de hormonen die ook nog eens mee spelen.
Mentaal is het een zware strijd, veel teleurstellingen, en aanpassingen, heftig is het! 
Soms is het zinnetje `Je bent niet alleen` gewoon even fijn om te horen.

We proberen nu ons leventje weer op te pakken, al valt dit niet altijd mee.
Je kan het toch nooit echt helemaal los laten. Een gezinnetje is wat we zo graag willen, en daar zullen we wat voor moeten doen, dat weten we. We geven zeker niet op, we zullen er alles aan doen.
Maar voor nu gaat dat gewoon even niet, het is even te veel, te heftig. We hebben te veel teleurstellingen gehad en hebben even rust en ruimte nodig. Tijd voor elkaar, samen genieten van alles wat we wel hebben!
Het is zo makkelijk om jezelf te verliezen in iets wat er niet is, maar waarvan je ook niet weet of het er ooit zal komen, het is onzeker! We zouden elke dag kunnen huilen, maar dat brengt ons ook nergens, dat weet ik. Maar soms kan een potje huilen gewoon even lekker zijn!;-)

Er zal een moment komen dat we er weer helemaal klaar voor zijn, en als dat moment komt, zullen we er voor de volle 100% voor gaan! We geven onze droom nog niet op!

The best thing to hold onto in life is each other!
But we will also hold on to our dream!

il_340x270.640878261_c6kt

You are not alone…

591797

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s