18 weken update

il_fullxfull-331081649

Hier weer een update over onze zwangerschap.

Deze week alweer 18 weken… Nu echt bijna op de helft.
Vorige week hebben we nog even een controle gehad bij onze verloskundige, weer wat dingetjes besproken en natuurlijk weer even naar het hartje geluisterd!! Onze kleine man was weer erg druk,heel leuk en bijzonder om te horen, we love him so much!!♡
Bij de controle was alles prima, heel fijn. We hebben ook gelijk de 20 weken echo gepland, we krijgen een uitgebreide echo, omdat we via ICSI zwanger zijn geworden. Deze echo krijgen we in het ziekenhuis. Vind dit erg spannend. Maar nog even geduld… we hebben de echo gepland staan voor donderdag 29 oktober.

Mijn buikje is nu ook erg goed aan het groeien… Het is nu echt geen opgeblazen buik meer, maar echt een zwangerschaps buikje, zo trots… Iedere keer als ik eraan voel of er naar kijk voel ik me zo gelukkig! Er groeit een klein wondertje in mijn buik, wow!
Doordat mijn buikje zo goed aan het groeien is, zijn mijn banden goed aan het rekken, ik voel dit dan ook regelmatig. Gelukkig weet ik inmiddels wat dit gevoel is, en maak me daar dan ook geen zorgen meer over… ik kan nu echt genieten!
Merk wel dat ik s’avonds niet makkelijk meer in slaap kom, moet echt een beetje zoeken hoe ik het beste kan gaan liggen… Lig dan ook vaak te woelen en te draaien, sorry honey;-) Maar komt vast goed! Ik probeer wel om al op tijd in bed te gaan liggen, zodat ik in ieder geval mijn rust krijg. Als iemand nog tips heeft, dan hoor ik het graag!

IMG_5102

Oh en ik heb onze kleine man deze week voor het eerst echt gevoeld….zo bijzonder!! 
Had al een aantal keer een klein vermoeden dat het dit moest zijn, maar twijfelde steeds. 
Maar nu weet ik het bijna zeker… ik heb bubbeltjes in mijn buik & voel af en toe een soort van veegje langs mijn buik aan de binnenkant… Dat moet onze kleine drukke ventje zijn:-) Zo verliefd! Het is zo’n bijzonder gevoel en geniet er dan ook erg van… Mooie momenten!! 
Mark kan niet wachten tot ook hij onze kleintje kan voelen… Eigenlijk niet eerlijk dat mannen niet zo veel meekrijgen van een zwangerschap, al deze mooie momenten, maar hopelijk hoeft hij nu niet meer lang te wachten & kan ook hij ons mannetje voelen:-)

Inmiddels ben ik ook begonnen bij Zwanger & fit in Breda. Heerlijk sporten met allemaal “bolle buikjes”;-) Zo fijn om iets actiefs te doen, af en toe wel pittig, maar dat hoort erbij! 
Gelukkig kan je het wel allemaal een beetje op je eigen tempo doen, erg prettig!
Geniet ook echt… zo fijn om eindelijk bij de deze groep te mogen zijn, I love it!
Wat ook erg goed is aan zwanger & fit, is dat er iedere week een ander onderwerp besproken wordt aan het eind van de les… bijvoorbeeld borstvoeding, flesvoeding, de kraamtijd, weeën enz. Erg leerzaam, en fijn om informatie te krijgen over deze diverse onderwerpen!

Dit was weer even een update over de zwangerschap!
Het is en blijft allemaal erg spannend, maar het genieten gaat ook steeds beter, gelukkig!
Deze week was nog eens extra spannend, omdat er een bezoekje aan de tandarts op het programma stond, erg belangrijk om je gebit goed te verzorgen tijdens de zwangerschap! Ik had best wel stress, omdat naar de tandarts gaan echt een grote fobie voor mij is, maar vond het nu toch wel goed om even alles te laten checken… gelukkig was alles prima in orde, ik verzorg mijn gebit goed en moet vooral zo doorgaan! Pff, dat is in ieder geval al een grote last van mijn schouders;-)

Nu op naar volgende week donderdag… de 20 weken echo!

18 weken

18 Weken:
De baby groeit hard en zijn spieren zijn ondertussen zo krachtig geworden, dat je zijn getrappel deze week kunt gaan voelen. Het kan ook zijn dat je het al eerder voelde, of dat het nog een paar weken duurt. Hij is heel actief en zwemt wat af, nu hij heeft nog de ruimte heeft.
De tastzin van je baby is verder ontwikkeld. Dat betekent dat hij het kan voelen als jij over je buik strijkt en dat hij zijn eigen bewegingen voelt. De spieren van de ogen worden intussen getraind. Je baby kan nog niet gericht kijken, maar hij oefent al wel. Af en toe kijkt hij recht, maar meestal niet. Ook na de geboorte heeft je kind nog een tijdje moeite om zijn blik te fixeren. Daardoor kijkt hij nog regelmatig scheel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s