20 weken update!

IMG_5165

Wow, we zijn op de helft van de zwangerschap!!
Afgelopen week hebben we de 20 weken bereikt.
Dit wilde natuurlijk ook zeggen dat ons de spannende 20 weken echo te wachten stond. Hier hebben we de laatste weken zo naar toe geleefd, vol spanning.
Omdat we via ICSI zwanger zijn werd het bij ons de wel bekende GUO. 
(Geavanceerd ultrageluid onderzoek: Omdat er door de ICSI behandeling iets meer kans is op eventuele afwijkingen, doordat de ‘natuurlijke selectie’ weg valt, wordt er vaak een GUO uitgevoerd, bij een GUO wordt iets specifieker gekeken naar eventuele afwijkingen. Verder is er geen verschil met een gewone 20 weken echo.)

De nachten voor de echo hadden we allebei slecht geslapen en waren erg zenuwachtig. Zou alles wel goed zijn met ons kleine ventje…
Donderdag 29 Oktober was het dan zover… We mochten weer gaan kijken!
De GUO wordt uitgevoerd door een gynaecoloog en wij hebben gekozen om dit in het Elizabeth ziekenhuis te doen… omdat we hier ons toch een soort van „thuis” voelen, het is bekend terrein.
Eenmaal bij het ziekenhuis liepen we over het parkeer terrein, wow, dit gaf toch echt even een brok in de keel…hier lopen we dan weer, maar dan nu met een wondertje in mijn buik, dit voelde zo anders… het kwam echt even binnen, hier hebben we het allemaal voor gedaan!

Eenmaal binnen mochten we gelijk mee naar de bank voor de echo…wat waren we gespannen!
Maar het echo apparaat ging op mijn buik en ja hoor… Onze kleine druktemaker was gelijk goed in beeld. Wat was hij actief… zo lekker aan het trappelen in mijn buik, heerlijk om te zien! Gelijk al een soort van opluchting:-)
Vervolgens werd alles goed bekeken door de gynaecoloog…Het hoofdje, alle buikorgaantjes, de hersenen, het hartje, de aorta, armpjes en de beentjes.
Af en toe wilde onze druktemaker niet helemaal meewerken, zo druk met bewegen, hihi! Maar wel leuk om te zien natuurlijk! 
Gelukkig waren er geen bijzonderheden, ons kleine mannetje zag er perfect uit, pff wat een opluchting! Alles is goed!
Als laatste werd er nog even een dubbel check gedaan of ons mannetje wel echt een mannetje was, maar dat was zeker het geval. Er zat echt een plassertje, Zo leuk!♡

IMG_5261

Het enige wat de gynaecoloog opviel was dat mijn placenta uit 2 delen bestaat, ook wel een twee lobbige placenta genoemd. Oké, dat kan, moet ik me nu zorgen maken?? Dat was het eerste wat door mijn hoofd ging! Maar gelukkig werd ik al vrij snel gerust gesteld… het is vrij zeldzaam, maar het komt voor. Het heeft verder voor de kleine geen risico’s, pff fijn!
Bij de 30 weken word er weer even goed naar de placenta gekeken, en als alles dan goed is kan ik ook gewoon op de natuurlijke manier bevallen. Mocht er een gedeelte van de placenta voor de “uitgang” liggen dan zou er een keizersnee gepland moeten worden tegen de tijd van de bevalling, voor de zekerheid had ze ook nog even een inwendige echo gedaan, maar op dit moment was dit gelukkig niet het geval! 
Het is dus verder niets verontrustend en hoef me nergens zorgen over te maken, gelukkig:-)
Ons kleine ventje heeft nu gewoon lekker veel te snoepen… klein snoepkontje.(van wie zou hij het hebben;-) )

Na de echo viel er bij ons allebei een enorme last van onze schouders, hier hebben we echt naar uitgekeken & nu alles goed is, kunnen we ECHT gaan genieten!

Verder mag ik binnenkort naar de fysio voor mijn bekken…
Een tijdje terug kreeg ik wat vaker last rond mijn schaambeen, stuitje en onderrug.
Ik had al wat meer moeite met slapen & omdraaien…had daarvoor dan ook een slaap kussen aangeschaft, deze gaf al wel wat ondersteuning en het slapen gaat dan ook al wel wat beter, gelukkig!
Maar de pijn bleef toch regelmatig terugkomen, soms voel ik het echt hele dagen. Dus toch maar even de VK gebeld, deze rade aan om contact te zoeken met een fysiotherapeut. Zeker omdat ik nog maar op de helft van de zwangerschap ben en als het echt mijn bekken zijn, dit ook niet heel veel beter zou worden. Komende week dus even bellen… ben benieuwd!
Het enige voordeel is wel dat ik heel graag wilde voelen dat ik zwanger ben… tadaa daar is het dan… de bekkenpijn! Ondanks dat het best vervelend is, geniet ik er ook wel een beetje van, zijn toch tekenen van ons kleine wondertje in mijn buik! Daar heb ik alles voor over!

Ook is de aanstaande papa al druk aan het kamertje aan het werken!
De kleine verbouwing klusjes zijn inmiddels klaar en hij is nu druk aan het stuken, zo trots op hem!
Heel fijn om een handige man te hebben, die het kamertje echt als zijn project ziet, zo leuk! Na het stuc werk kan dan ook eindelijk het “leuke” werk beginnen;-)
Behangen, verven en aankleden, ik kan niet wachten!!♡

Dit was dan weer even een 20 weken update!!
We gaan heerlijk verder genieten op onze blauwe wolk!

20 weken zwanger plaatje

20 Weken:
De baby is lekker levendig en beweegt zich aar liefst tweehonderd keer per etmaal. De kans is groot dat je die bewegingen nu voelt. Dat eerste gevoel wordt onder meer omschreven als een soort gerommel van je darmen, als een vlinder in je buik of als knappende zeepbelletjes. 

Ook kan de baby je horen. Het gehoor ontwikkelt zich steeds beter en behalve het werken van je darmen, het kloppen van je hart en het stromen van je bloed, hoort hij ook andere geluiden van buitenaf. Rustige muziek bijvoorbeeld. Niet te harde geluiden, daar schrikt hij van.

IMG_5267  IMG_5285

De trotse papa to be aan het werk in het kamertje!

IMG_5228
(morgen wordt de winnaar van de Milestone pregnancy cards of babycards bekend gemaakt. Wil je nog kans maken, kijk dan even hier: Milestone cards winactie
De winnaar ontvangt morgen een mailtje.) 

4 gedachtes over “20 weken update!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s