27 weken update!

IMG_6090
We zijn weer een aantal weekjes verder…
Tijd voor een nieuwe update over onze zwangerschap.
Het is een tijdje geleden…

Inmiddels ben ik 27 weken zwanger.
Jeetje, het is nu wel even snel gegaan. De eerste maanden kropen voor mijn gevoel voorbij, maar nu gaat het toch wel redelijk snel.
We gaan alweer het 3e en laatste trimester in… wow!

Het gaat gelukkig allemaal heel goed… we genieten zo!
We kunnen onze kleine man nu sinds een aantal weekjes ook echt goed voelen, hij is zo lekker druk in mijn buik, hij trappelt er heerlijk op los.
Af en toe schrik ik echt van alle drukte in mijn buik, echt een heel apart en bijzonder gevoel, er zit een klein mensje in mijn buik, wow!
Ik kan nu ook goed merken dat mijn baarmoeder hoger zit… Hallo maagzuur!;-) Mijn buikje groeit ook goed door, echt een mooi rond bolletje, zoals de meeste het noemen, hihi!
Met mijn bekken gaat het ook al een stuk beter, ben inmiddels een aantal keer bij de fysio geweest en met de oefeningen gaat het goed.
Af en toe waggel ik misschien wel een beetje;-) Maar alles voor het goede doel!
640_quote-babykamer-love
Een paar weken geleden ging het heel even wat minder…
Mark en ik kregen beide de buikgriep. We maakte ons toen wel even zorgen over ons kleintje… Ik kon niets eten & drinken en voelde me zo beroerd. Gelukkig kon dit geen kwaad, maar toch maak je je zorgen.
Dit gevoel zal alleen nog maar sterker gaan worden denk ik;-)
Gelukkig ging het naar een aantal dagen al weer een stuk beter, en zijn we inmiddels weer helemaal opgeknapt.

Precies op tijd voor de Sinterklaas, want dat hebben we uiteraard dit jaar weer gevierd. Het eerste Sinterklaas feestje voor onze kleine man, en hij is al goed verwend;-) We hebben er zo van genoten.
Nu de Sint weer is vertrokken, leven we naar de Kerst toe.
De kerstboom hebben we inmiddels staan, natuurlijk dit jaar met Blauwe kerstballen, hihi!
Ik hou van deze tijd van het jaar, de kerstliedjes, kerstboom, versieren, kadootjes inkopen en lekker veel eten & snoepen!!!! (oeps;-))
We hebben veel zin in de Kerstdagen, het is dit jaar dan ook heel bijzonder voor ons. Ieder jaar met kerst hoopte we zo dat we het jaar daarop zwanger zouden zijn, en nu is onze droom dan uitgekomen, we zijn zwanger deze kerst, hoe bijzonder is dat?!

33f511fe68a66ab1ec1006626ccb2c62

Afgelopen week hadden we controle bij de verloskundige en het was allemaal goed. Het voelt altijd weer even fijn om op controle te gaan, dingetjes te bespreken en natuurlijk het hartje even te horen!
Dit blijft zo bijzonder.

Gelukkig voelen we ons mannetje nu ook elke dag, geeft echt de bevestiging van het wonder in mijn buik!
Ook Mark voelt de kleine nu al heel goed, hij vind dit helemaal geweldig. Elke dag even voelen en contact maken met zijn zoon, dan is hij zo trots!
Ik had me geen betere man & papa voor ons mannetje kunnen wensen!
We genieten samen volop van deze momenten!

De trotste papa to be is nu ook klaar met de verbouwing van het kamertje…
‘Oma’ heeft het kamertje super mooi geschilderd en behangen, zo leuk!
Het wordt nu steeds meer een echte babykamer, natuurlijk ook een beetje stoer voor ons mannetje! Begin Januari komen de meubeltjes, dus dan kunnen we het kamertje helemaal goed klaar maken en leuk decoreren, we kunnen niet wachten!

Dit was weer even een update over de zwangerschap!

IMG_6088

27 weken:
Ik ben al weer lekker gegroeid, en ben nu ongeveer 34 centimeter en weeg zo’n 800 gram. Vanaf deze week doe ik heel af en toe mijn oogjes open, ze zijn een beetje blauwig van kleur. pas een paar maanden na de geboorte krijgen ze een blijvende kleur. Niet dat ik veel zie trouwens, het is hartstikke donker hierbinnen.

Je kunt nu steeds meer contact maken met de baby.  Als je ontspannen op bed of op de bank gaat liggen en zachtjes met je handen over je buik wrijft of voorzichtig druk uitoefent, komt je baby naar je handen toe. Misschien lukt het niet meteen, maar als je het een paar keer herhaalt, er even de tijd voor neemt en je concentreert, lukt het waarschijnlijk wel.

27-weken-zwanger

2 gedachtes over “27 weken update!

  1. mrstomamablog zegt:

    Ja het “ouder instinct” komt dan gelijk naar boven hoor;-) hihi! Gelukkig nu alles weer helemaal goed, weer verder met genieten van het laatste trimester! Liefs Maud

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s