Welcome to the world!

067902ff4932ff82cbf5fa2e70b95a80
Het is echt even geleden dat ik wat gepost heb…
Maar wow, wat is ons leven veranderd, op een geweldige manier, dat wel!
We zitten echt op onze “blauwe” wolk!
Op dinsdag 15 Maart is onze prachtige zoon Vik geboren!
Wat een onbeschrijfelijk gevoel is het om mama te mogen zijn.
Ik kan het nog steeds niet geloven… onze droom is werkelijkheid geworden.
We zijn de trotse ouders van een mooi gezond klein jongetje!!

De eerste weken van ons “nieuwe” leventje waren mooi, geweldig, emotioneel maar soms ook heftig. We hebben een klein lief mensje op de wereld gezet en hij is compleet afhankelijk van ons. Dit is een onbeschrijfelijk gevoel… Het overvalt ons soms nog!
We zijn zo ontzettend trots & blij met ons mooie zoontje, en genieten echt elke dag zo van hem! Het gaat heel goed met Vik, hij slaapt en eet goed en is ook al heerlijk aan het brabbelen, geweldig die geluidjes en lachjes van hem! (Echt helemaal in de zevende hemel:-))

De bevalling hebben we als een heftige, chaotische maar ook geweldige dag ervaren.
Op maandag 14 Maart was er nog niks aan de hand… ik werd normaal wakker, net zoals alle andere dagen van mijn zwangerschap. Op maandag gaan we altijd lekker lunchen met m’n moeder, zus & tante, ons wekelijkse ritueel, altijd heel gezellig. Zo ook deze maandag… het was lekker weer en we hebben nog heerlijk buiten gezeten.
S’ middags bedacht ik me (en mijn hormonen) dat ik nog wel wat extra blauwe versiering voor ons huis kon gebruiken… dus besloten ik en mijn zus om nog even naar de winkel te rijden. Daar hebben we nog wat ballonnen & slingers gekocht. Zo die heb ik maar alvast genoeg in huis. S’ avonds was er nog niks aan de hand, ik voelde me prima en heel normaal. Dus besloten we nog even lekker naar de film te gaan met ons lunch clubje!
Misschien best gedurfd 2 dagen voor de uitgerekende datum, maar ik voelde me prima, dus dacht waarom ook niet, gezellig! Het is ook prima gegaan, het was een leuk avondje uit!
Om 22.00u was ik weer thuis en ging lekker naar bed… heerlijk slapen & bijkomen van een leuke dag!

Maar om 00.00u werd het ineens wel erg nat in bed…… uh, schat, ik denk dat mijn vliezen gebroken zijn!!! Oh mijn god, het gaat beginnen!! Dat besefte ik me maar al te goed.
Dit was het eerste teken van onze zoon, dat hij ons heel graag wilde ontmoeten!
Vrij snel naar het breken van mijn vliezen, begonnen de weeën te komen. Eerst wat onregelmatig, maar al vrij snel kwamen ze best regelmatig. Jeetje, de weeën, ik vond dat best heftig, maar kon ze gelukkig nog goed opvangen! Rond 4.30u kwam de verloskundige… na een tijdje van weeën besloten we om naar het ziekenhuis te vertrekken. Ik wilde graag in het kraamhotel bevallen, dus hup wij daar naar toe!

Maar na een tijdje werden de weeën me toch wel wat heftig & had ik moeite om ze echt goed op te vangen… met overleg toch maar naar de verloskamers voor een ruggen prik.
Jeetje wat was ik blij! Even bijkomen… wat eten & zelfs wat slapen. Dat ging ik nog wel even volhouden… Maar met alle wee op wekkers werd het toch wel weer wat heftig & voelde ik zelfs de weeën door de ruggen prik heen weer komen.
De ontsluiting wilde maar niet op gang komen… na een hele tijd van weeën wilde het maar niet doorzetten. Na overleg met de arts werd er ons medegedeeld dat onze zoon geboren zou gaan worden door een keizersnede….

Wow, die had ik even niet aan zien komen… tranen, tranen & nog eens tranen.
Dit was niet zoals ik het in mijn hoofd had, ik wilde mijn zoon zelf op de wereld zetten.
Geen keizersnede & al zeker geen narcose, ik wil de geboorte zelf meemaken, ik wil mijn zoon horen, zien & voelen! Na het even verwerkt te hebben in een hele korte tijd, gingen we op weg naar de OK, dit ging allemaal zo snel.

Om 15.02u is daar onze zoon Vik ter wereld gekomen… Ineens was daar HET geluid waar we zo lang op gewacht hebben… Het eerste huiltje van onze prachtige zoon!
Wow, Wat een emoties… dit was zo onwerkelijk!!! We hebben een zoon, onze droom is werkelijkheid geworden. Geen woorden kunnen ons gevoel beschrijven!
Zo intens gelukkig met ons gezinnetje, we hadden het niet mooier kunnen wensen!

Vik049
De eerste 3 dagen hebben we met zn 3tjes doorgebracht in het ziekenhuis op de kraamafdeling.
We hadden gelukkig een eigen kamer waar we met ons gezin samen mochten blijven.
Het klinkt misschien raar, maar dit waren echt 3 hele fijne & mooie dagen! We hebben daar zo van genoten samen. Het was heerlijk om even in ons eigen wereldje te leven!

Na 3 dagen mochten we met zn 3tjes naar huis… wat een geweldig moment ook weer, maar ook spannend. Ons kleintje voor het eerst naar buiten, in de auto & naar ons huis waar hij ook ons hondje Lola voor de eerste keer ging ontmoeten!
Op onze weg naar buiten, besloten we nog even langs de fertiliteits afdeling te gaan… even het geboortekaartje & wat lekkere chocolaatjes afgeven. Ze vonden het geweldig dat we langskwamen en kwamen natuurlijk even onze mooie zoon bewonderen! Een heel bijzonder moment voor ons, maar ook zeker voor hen! Daar doen ze het allemaal voor! We zijn de mensen daar zo dankbaar!!!
In de auto kwamen er weer veel emoties los, weer zo onbeschrijfelijk… we reden naar huis vanuit het ziekenhuis, wat we al zo vaak hadden gedaan, maar vandaag hadden we onze zoon bij, hoe bijzonder is dat!!

Eenmaal thuis, de eerste ontmoeting met Lola. Dit ging heel goed, de maxi cosi op de grond & Lola lekker even laten snuffelen, ze vond het prima!
Ook onze kraamhulp was al gearriveerd… jeetje wat waren we daar blij om!
Het is thuis weer eventjes allemaal zo anders als in het ziekenhuis, we stonden er nu alleen voor.
Maar wat hebben we in onze kraamweek enorm genoten!
Het was geweldig om Rita bij ons te hebben & samen alles te leren om goed voor onze zoon te kunnen zorgen! Dankzij Rita hebben we echt volop kunnen genieten & daar zijn we heel erg dankbaar voor, het was ook heel erg gezellig!:-)

Inmiddels is ons mannetje alweer 10 weken… Wat gaat de tijd snel, veel te snel!
Het gaat allemaal goed, ons nieuwe leventje bevalt ons prima.
We leven onze droom, zo mooi!

Vik121

We wilde iedereen die onze reis zo gevolgd heeft en zo met ons heeft mee geleefd zeker even op de hoogte brengen van de geboorte van ons wondertje!
Iedereen bedankt voor de steun, op welke manier dan ook.
Het heeft ons altijd heel goed gedaan en zijn erg dankbaar voor onze lieve familie & vrienden!

Wij gaan weer lekker verder genieten op onze “blauwe” wolk!

(dit was een verkorte versie van de bevalling, zonder al te veel details;-))

Zondag 8 Mei heb ik mijn eerste moederdag mogen vieren!
Wat was dit een bijzondere dag, zo dankbaar!

d2a929d87ad0c630891c4ac8c01fe1b5

 

Never give up on your dreams, miracles happen every day! 

2 gedachtes over “Welcome to the world!

 1. Adrienne Mathijssen zegt:

  Maud ,

  Wat een mooi verhaal, je hebt het weer vanuit je gevoel geschreven. Het leest heel makkelijk en lekker vlot. En Vik die ziet er geweldig uit en het is zo’n leuk manneke, echt om trots op te zijn. Geniet samen als gezinnetje!

  Echt een geweldige blog Maud, voor heel veel mensen nuttige informatie en een stimulans om door te gaan.

  Maud -Mark en Vik jullie zijn kanjers!

  Adrienne

  Like

 2. Mariella zegt:

  Wauw mooi Maud, wat kan jij prachtig schrijven! Het voelt ook weer zo herkenbaar !
  Wat is het fijn om te mogen zorgen van een een wondertje, een nieuw leven, onvoorwaardelijk liefde !
  Geniet ervan! (Doen wij ook)
  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s